Aktuelnosti, Radne akcije

Danas je na višečasovnoj akciji čišćenja groblja na Baljinovcu učestvovalo preko 30 akcijaša.

Groblje i okolina Crkve Svetog Nikole su u potpunosti uređeni.

Savjet mjesne zajednice uzima pauzu od maksimalno dvije nedelje kada će se održati i sjednica Savjeta na kojoj će biti dogovorene naredne aktivnosti.

Koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su donirali novčana sredstva za današnju akciju kako bi učesnici akcije nakon odrađenog posla mogli odmoriti i podružiti se.

Akcija farbanja mosta na rijeci Zeti, pored mlinova na Dobrom Polju, će biti realizovana nakon odobrenja Agencije za zaštitu životne sredine jer se pomenuti most nalazi u drugoj zoni zaštićenog prirodnog dobra “Park prirode dolina rijeke Zete”. Za ovu akciju materijal je donirala zabjelska kompanija Boje i lakovi Kameleon.

Podsjećamo da će krajem mjeseca biti dostupan i finansijski presjek – iznos donacija i realizovanih troškova.

 

Stanovništvo upoznajemo da je Dom na Potočilo, uz podršku Opštine Danilovgrad, opremljen stolicama pa imamo mogućnost organizovati i brojnija okupljanja i Zborove. Nakon utvrđivanja stanja na električnom brojilu i eventualnih dugova koje MZ ima ka EPCG, Dom će se obezbijediti i video nadzorom.

U organizaciji Savjeta mjesne zajednice Vražegrmci do sada je očišćeno 10km lokalnog puta L6, okolina Doma na Potočilu i Doma u Dabovićima, groblje na Krakorovini, Baljinovcu, izvor Vrela i Smokovnik.

Koristimo priliku i da apelujemo na ono stanovništvo koje ne vodi računa o lokalnom putu da sanira radove iza sebe. Apel se odnosi na članove zajednice koji su brali drva lokaciji na fotografiji u nastavku. Grane koje su ostale nakon sječe su ostavljene i “naslonjene” na lokalni put L6 pa time otežavaju saobraćaj na dionici.

Comments are closed.

Close Search Window