Obavještenja, Savjet Mjesne zajednice

Mjesna zajednica Vražegrmci izabrala je Savjet 18. maja 2023. godine na Zboru koji je održan u Velikoj Sali Skupštine Opštine Danilovgrad.

Za članove Savjeta izabrani su Novo Stanišić, Andrija Šćekić, Željko Milatović, Damjanović Rašo, Perović Srećko, Raičević Miroslav, Nikolić Žarko, Raičević Borko i Milan Mijajlović.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice je Novo Stanišić dok su potpredsjednici Miroslav Raičević i Milan Mijajlović.

Detalj sa Zbora mjesne zajednice Vražegrmci

Od ponovnog aktiviranja Mjesne zajednice Vražegrmci održano je 7 radnih akcija na kojima su realizovane aktivnosti uređenja okoline Doma na Potočilu i čišćenja puteva. Očišćeno je 7.23km puteva.

Mjesna zajednica sa javnošću komunicira putem platforme www.mzvrazegrmci.me, Facebook stranice Mjesna zajednica Vražegrmci, Viber zajednice Mjesna zajednica Vražegrmci i putem youtube kanala Mjesna zajednica Vražegrmci. 

Platforma www.mzvrazegrmci.me donacija je Nevladine organizacije Volim Danilovgrad.

Dio aktivnosti prate i video zapisi koji su dostupni na youtube kanalu MZ Vražegrmci. Iste možete pogledati klikom OVDJE

Za vrijeme mandata lokalnim vlastima upućena su tri dopisa, kreiran je Nacrt Poslovnika o radu Savjeta mjesne zajednice, formirana grupa za podršku Službi za zaštitu i spasavanje Danillovgrad u slučaju požara na teritoriji mjesne zajednice i Upitnik Plan razvoja mjesne zajednice Vražegrmci. U toku je izrada Nacrta Plana razvoja mjesne zajednice Vražegrmci, a anketa je i dalje aktivna na linku 

Sva dokumenta su dostupna na stranici Dokumenta – Arhiva MZ Vražegrmci.

Detalj sa prve akcije

Finansiranje aktivnosti mjesne zajednice

Na početku rada Savjeta mjesne zajednice za organizovanje akcija na terenu, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vražegrmci izdvajao je sopstvena sredstva – kupovina goriva. Osvježenje su donosili akcijaši.

Nakon par posjećenijih akcija postignut je dogovor za organizovanje druženja i roštilja nakon akcije. Prisutni su izdvajali sredstva u iznosu od 10€.

Ubrzo je stanovništvo koje se nije moglo priključiti akcijama na terenu počelo donirati novčana sredstva kako bi doprinijeli aktivnostima MZ dok smo dijelu stanovništva / vlasnika imanja sugerisali da sačekaju da se aktivira žiro račun MZ.

Do sada je putem donacija sakupljeno 780€, a donatori su:

Dragan Stanišić, Nikola Damjanović, Željko Milatović, Žarko Nikolić, Mirko Milatović, Mitar Stanković, Rajko Popović, Radan Raičević, Dragutin Gigo Marušić, Mikica Stanković, Slavko Stanišić, Stanišić Duška, Popović Joko, Popović Goran, Mandić Bojan, Mandić Radosav, Novak Radošević i Duško Nikolić.

Od ove sedmice aktivan je i žiro račun mjesne zajednice Vražegrmci koji se nalazi kod CKB banke.

Doprinos stanovništva je moguć putem direktnih donacija ili putem žiro računa

Žiro račun Mjesna zajednica Vražegrmci 510 – 174061 – 08 kod CKB Banke. 

Svo stanovništvo koje želi donirati sredstva za rad Savjeta mjesne zajednice to može učiniti putem žiro računa MZ ili direktnim donacijama nekom od članova Savjeta.

Svim stanovnicima koji sredstva doniraju gotovinski Savjet će izdati ovjerenu priznanicu.

Dalje aktivnosti

U ovoj godini se planira organizovanje radnih akcija, zborova, konsultacija sa stanovništvom, kreiranje Plana razvoja MZ Vražegrmci.

Molimo stanovništvo da koristi mogućnosti platforme, prijavljuje probleme, šalje sugestije i predloge. Svi do sada pristigli problemi i sugestije su evidentirani i isti će biti dio, u prvom Nacrta Plana razvoja mjesne zajednice a potom i samog Plana.

Savjet mjesne zajednice Vražegrmci

 

Comments are closed.

Close Search Window