Aktuelnosti

Predsjednik Savjeta MZ Vražegrmci Novo Stanišić i potpredsjednik Savjeta, Milan Mijajlović, uzeli su učešća na javnoj raspravi povodom Nacrta Programa uređenja prostora Opštine Danilovgrad za 2024. godinu sa Programom urbane sanacije.

U okviru Javne rasprave iznijeli su svoja viđenja predmetnog Programa ističući da im nije jasno kako se nijedan projekat iz Plana razvoja mjesne zajednice Vražegrmci nije našao u Programu uređenja prostora Opštine Danilovgrad za 2024. godinu sa Programom urbane sanacije.

U okviru predloga iznijeto je da se u predmetni Program uvrste izrade projektne dokumentacije/procjene troškova za izgradnju vodovoda u MZ Vražegrmci kao i rekonstrukcije lokalnog puta L6

Ipak, stižu sjajne vijesti od Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u kojima je navedeno je da je u toku realizacije programa dobijena informacija da za navedenu dionicu puta (L6) počinje izrada elaborata sanacije navedenog puta (Mijukosovici-Povija -Dabovići).

S obzirom da je ova dionica duga 12.5km i da su potrebna izdvajanja velikih sredstava za njegovu rekonstrukciju u Savjetu MZ Vražegrmci vjerujemo da je dinamika kojom teče realizacija Plana razvoja Vražegrmaca zadovoljavajuća.

Vodovod u Vražegrmcima

Prethodne sedmice predstavnici danilovgradskog Vodovoda posjetili su mjesnu zajednicu Vražegrmci, obišli izvore na teritoriji mjesne zajednice kako bi se isplanirali dalji koraci potrebni za izgradnju vodovodne mreže u MZ Vražegrmci.

U narednim koracima očekujemo testiranje kvaliteta voda na izvorima, izdašnosti izvora a potom projektovanje kaptaža i potreba domaćinstava i cjelokupnog sistema vražegrmačkog vodovoda.

 

Comments are closed.

Close Search Window