Savjet Mjesne zajednice

U Velikoj Sali Opštine Danilovgrad danas je održan prvi u nizu Zborova Mjesnih zajednica – Zbor Mjesne zajednice Vražegrmci, na kojoj je izabran Savjet ove Mjesne zajednice. Zbor je riječima dobrodošlice i citiranjem Odluke o Mjesnim zajednicama otvorio sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Vuk Janković.

 

Na Zboru je prisustvovalo 23 građana koji su nakon kratkih izlaganja predložili da Savjet MZ Vražegrmci čini devet članova.

Tokom Zbora se moglo čuti da je devet članova najbolje rješenje jer će na taj način u Savjetu biti zastupljeni predstavnici većine zaseoka koji čine ovu Mjesnu zajednicu.

U Savjet Mjesne zajednice Vražegrmci izabrani su Novo Stanišić, Andrija Šćekić, Željko Milatović, Damjanović Rašo, Perović Srećko, Raičević Miroslav, Nikolić Žarko, Raičević Borko i Milica Radonjić.

Izbornu komisiju činili su Nataša Popović ispred Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Milica Radonjić i Milan Mijajlović kao predstavnici građana iz MZ Vražegrmci. Na Zboru se glasalo javno, kako je i odlučeno tokom Zbora. Ovaj način glasanja omogućava i Odluka o Mjesnim zajednicama.

Novoizabrani Savjet Mjesne zajednice Vražegrmci ima zakonski rok od osam dana da sazove svoju konstitutivnu sjednicu na kojoj će unutar Savjeta izabrati Predsjednika. Prema Odluci o Mjesnim zajednicama, Savjet može imenovati i pomoćnika Predsjednika ali i druge funkcije u skladu sa potrebama.

Zboru prisustvovao i predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović

Na samom početku zbora, predsjednik Opštine Danilovgrad, Aleksandar Grgurović, pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo zbog otpočinjanja procesa formiranja Savjeta mjesnih zajednica, pogotovo zbog činjenice da zbog isteka mandata prethodnih Savjeta, mjesne zajednice već duže vrijeme nisu funkcionalne.

Predsjednik je podijelio i svoja očekivanja da će se staviti tačka na dosadašnju praksu u okviru koje su Mjesne zajednice bile samo partijske ispostave, i da će u periodu koji slijedi one biti isključivo u službi mještana, odnosno most njihove bliske saradnje sa Opštinom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Close Search Window